Нощ на театрите в 18 града на България
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Ноември 2019 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нощ на театрите в 18 града на България

/КРОСС/ Над 170 събития и над 1500 творци взимат участие в тазгодишното издание на Нощта на театрите, което се провежда под посланието "Ти променяш играта. Играта променя теб".

Тази година в инициативата се включват София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен.

Предвидени са множество представления, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, отворени врати, театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, детска програма.

За поредна година в Нощта на театрите, най-верните фенове на театралното изкуство ще имат възможността да надникнат зад кулисите на няколко театрални институции и да се срещнат с любими актьори и творци - в София (Народен театър "Иван Вазов", Софийска опера и балет и театър "София"), в Пловдив - Драматичния театър, Стара Загора - Операта. В Габровския театър ще има ден на отворените врати, а в Хасково - разходка зад кулисите на Драматично-кукления театър "Иван Димов".

NТ Live на National Theatre London гостува с най-новата продукция на един от най-иновативните театрални режисьори Иво ван Хове. На 16 ноември прожекции ще има в шест кина, в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас. Джилиън Андерсън ("Досиетата Х", "Трамвай желание") и Лили Джеймс ("Mamma Mia! Отново заедно") са изпълнителите на главните роли в спектакъла "Всичко за Ийв". Постановката разказва историята на Марго Чанинг.

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив и Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас ще отворят сцените си за широката публика, и ще покажат своите продукции с вход свободен.