Ден на отворените врати на много места в страната за празника на Сухопътни войски
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Ноември 2019 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ден на отворените врати на много места в страната за празника на Сухопътни войски

/КРОСС/ По случай празника на Сухопътни войски - 19 ноември, на много места в страната ще има Ден на отворените врати.

В навечерието на празника днес две формирования от войсковия район "Кабиле" край Ямбол организират Ден на отворените врати. Това са 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. В тях посетителите ще имат възможност да разгледат военна техника и различни видове въоръжение. Освен образци на въоръжението ще бъде демонстриран  и начина на използване на лекострелково оръжие, снайпер, оръдеен автомат както и верижните машини на пехотата.

А във Военното формирование 52 740 в Хасково посетителите ще могат да разгледат екипировката и въоръжението на армейската част. 

Ден на отворените врати ще има и в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, където ще може да бъде видян статичен показ на въоръжение и техника, музея и разположената на открито музейна експозиция на бронирана техника. А от 12 часа в Градската градина в Сливен ще има концерт на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти.

Тържествено събрание-концерт по случай празника ще се състои и във А във Военния клуб в Плевен. В града ще има и Ден на отворените врати - във войскови район „1163“, на който са поканени ученици от плевенските училища.

А от 15 часа пред паметника на 4-ти пехотен полк ще бъде поднесен венец на признателност към героите, загинали за свободата и независимостта на България.

Тази година Празникът на сухопътните войски съвпада с отбелязването на 134-та годишнина от Сръбско-българската война.