Палфингер Продукционстехник България ЕООД получи сертификат за зелена енергия
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Ноември 2019 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Палфингер Продукционстехник България ЕООД получи сертификат за зелена енергия

/КРОСС/ Световно известният производител на подемно-транспортни системи и решения за търговията, морската и офшорната индустрия – Палфингер Продукционстехник България, гр. Червен бряг, получи сертификат за зелена енергия. Документът, гарантиращ използването на 100% екологично чиста енергия за период от две години, беше връчен на Антоанета Хадлер – Финансов мениджър, и Филип Гръгич – Мениджър на завода в Червен бряг от Богомил Недевски - началник отдел в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

Палфингер е мултинационална компания със седалище в гр. Залцбург, Австрия. Притежава производствени и монтажни обекти, както и над 4500 търговски центъра в над 130 страни. „Това ни прави една от най-клиентски ориентираните компании в света. Ние винаги сме близо до клиентите си, без значение от местоположението им“ – с гордост споделят управниците ѝ.

В България фирмата започва дейността си преди 20 години. За това време изгражда два завода – в гр. Червен бряг и в с. Тенево, и инвестира почти 50 милиона € в бизнеса си. Немалка част от тази сума големият производител е насочил към внедряването на системи за управление на качеството – за превенция на дефектите в производствения цикъл и намаляване на отпадъците във веригата. Решението да използва изцяло зелена енергия е естествено продължение на визията на Палфингер Продукционстехник България за запазване и подобряване на качеството на околната среда.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които се прехвърлят на името на клиента в регистъра на Агенцията.