Мога да изкарам 120 роднини и приятели в моя подкрепа
Секция: Коментари
18 Ноември 2019 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мога да изкарам 120 роднини и приятели в моя подкрепа

/КРОСС/ Иван Гешев с пореден циничен и нагъл коментар за протестите срещу избора му и за искането на над 100 съдии за дисциплинарно производство срещу него. Съдиите са гневни заради репликата на Гешев към Атанаска Дишева по време на Пленума на ВСС, на който бе прегласувана кандидатурата му за главен прокурор.

60 - 80 души протестират срещу мен, аз мога да изкарам на улицата 120 роднини и приятели, ако поискам, отсече той пред журналисти в Русе. Всеки защитава нещо, което прецени, нека хората преценят кое е добро и кое е лошо! Няма начин и не е нормално, всички да харесват главния прокурор, това ще значи, че той не си върши работата, е тезата на Гешев, цитиран от "24 часа". Явно някой не иска прокуратурата да си върши нормално работата в тази държава, затова ги инспирира, продължи с нападките новоизбраният главен прокурор.

От думите на Гешев стана ясно, че той няма намерение да се извинява. "Прочетох, че някой иска да се извиня. Не смятам да се извинявам на някой за това, този някой няма чувства за хумор", обясни той. И допълни, че на него щяло да му бъде приятно, ако му предричат блестяща политическа кариера.

По отношение на отпора срещу избора му за главен прокурор заяви, че това е безпринципна позиция и опит на "една политико-икономическа група" да осуети кандидатурата му.

"Една група политико-икономическа, олигархична и така нататък, която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избор, който на нея не й харесва, иска да се провали изборът и конкретната кандидатура. Ето това е. Не става въпрос за принципност, става въпрос за безпринципност", бяха думите на Гешев, цитирани от БНР.