Нинова към Карадайъ: Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2019 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова към Карадайъ: Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС

/КРОСС/ "Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, “олицетворяваме това недоразумение в политиката." По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС", каза председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с изказването на Мустафа Карадайь днес по случай избора на на нов заместник-председател на Народното събрание, в което той нападна и БСП.

"Едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия - раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепите, както беше на последните избори", каза още Нинова. Тя призова партиите да се разберат вътре помежду си и да не прехвърлят семейните си раздори на БСП. "Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й", добави тя.

"Казвате, че границата на търпимост е прекрачена. Покажете го. Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада. Твърдите, че за ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата. Задържането на ГЕРБ се дължи на вас. Ако стабилността и сигурността на България са ви по-важни, го покажете с действия, не с голи думи", заяви Корнелия Нинова.