Жълт код за валежи в 12 области
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Ноември 2019 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за валежи в 12 области

/КРОСС/ В 12 области в страната е обявен жълт код за значителни валежи.
Предупреждението е в сила за областите София, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково,Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Ловеч и Плевен.
Очаква ни облачен, дъждовен, ветровит и студен петък. Започналото захлаждане от североизток продължава и днес. Температурите ще са ноемврийски - от 7 градуса в повечето райони на Северна България до 12 около Черноморието. Вятърът остава осезаем в източната половина на страната и по поречието на река Дунав - с пориви около и над 50 км/ч.
Сняг ще падне в планините. Крехка снежна покривка се очаква в Рила, Пирин и високите части на Западна и Централна Стара планина, над 1500-1700 метра. В Родопите - значителни количества дъжд. По високото термометрите ще се колебаят около 1 градус, в ниското - до 3-4 градуса.

През почивните дни валежите ще спрат в почти цялата страна. Възможно е да превали на изолирани места в планините и в Източна България. Вятърът ще утихне, но температурите ще са ниски - сутрините - около 5-6 градуса, а в следобедните часове - до 9-10.