Според учени: Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня
Секция: Наука
01 Декември 2019 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Според учени: Двойно ферментиралата бира предпазва от затлъстяване и укрепва съня

/КРОСС/Учени установиха, че двойно ферментиралата бира съдържа много пробиотични микроби, които носят различни ползи - като се започне от поддържане на теглото и се стигне до укрепване на съня, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Учените са работили с белгийски бири като "Хогардън" и "Вестмале трипъл", които са двойно ферментирали - веднъж в пивоварната и втори път в бутилката. Втората ферментация увеличава алкохолното съдържание и променя вкуса, той става по-силен и сух. При нея обаче дрождите са различни от тези за традиционната бира.

"Получавате по-силна бира, която е много, много полезна" - каза проф. Ерик Класен, специалист по чревни бактерии от университета на Амстердам.

"Не даваме оправдание на хората да пият повече бира. В големи концентрации алкохолът е вреден, но ако пиете по една такава бира дневно, ще бъде добре за вас".

Учени от университета на Небраска установиха, че някои бутилки бира съдържат до 50 милиона пробиотични или "добри " бактерии. Попаднат ли в храносмилателната система, те убиват съперниците си - "лошите" бактерии, които предизвикват всякакви болести.