Започна 25-ият благотворителен базар на Международния женски клуб
Секция: Шоубизнес
01 Декември 2019 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна 25-ият благотворителен базар на Международния женски клуб

/КРОСС/ Днес е откриването на 25-ия благотворителен базар на Международния женски клуб - София в Интер експо център. Тази година Клубът става на 30 години, предаде БТА. Сред гостите бяха американският посланик Н. Пр. Херо Мустафа и бившият български премиер Симеон Сакскобургготски със съпругата си доня Маргарита, предаде репортер на БГНЕС.

Тази година участват над 60 държави с щандове. Организаторите от Международния женски клуб ще подкрепят със събраните средства 30 социално значими каузи. Броят не е случаен - точно преди три десетилетие е учредена организацията.

Със събраните 389 000 лева от миналогодишния благотворителен базар са били подкрепени 30 проекта.
В зали 2, 3 и 4 на Интер експо център посетителите могат да зарадват себе си и близките си с ръчно изработени продукти, сувенири, ястия от различни национални кухни, характерни облекла и да се запознаят с различни културни обичаи.

През 2018 г. посетителите са били над 10 000, а тази се очаква те да са над 12 000.

Президентът на Международния женски клуб - София Албена Джоунс съобщи пред журналисти, че организацията предвижда и инициатива в подкрепа на Албания, която ще бъде обсъдена от борда на Клуба след приключването на базара в столицата.

Под голям флаг на американското посолство лично новият дипломат номер 1 у нас Херо Мустафа приемаше поздравления от десетките посетители, които се снимаха и разговаряха с нея.

„Това е прекрасно събитие и отлична инициатива за нас да се включим в благородната кауза", заяви за БГНЕС американският посланик и призова всяка страна с посолство да се присъедини към събитието и да популяризират благотворителността.

"Събитието е чудесно, придава усещането за празничност, човещина", заяви за БГНЕС и бившият премиер Симеон Сакскобургготски.
За тази година очакванията са средствата да надхвърлят размера на миналогодишните.

Снимки БГНЕС