Предстоящи събития в страната на 2 декември
Секция: Предстоящи събития
02 Декември 2019 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 2 декември

/КРОСС/ *** Брюксел

От 14.00 часа в Европейския парламент вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие конференция „12 години Механизъм за сътрудничество и проверка в България: Равносметка“.

*** Мадрид

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-та Конференция по изменение на климата.

*** София

От 10.30 часа в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН ще бъдат представени научни разработки за съхранение на енергия от възобновяеми енергийни източници.

От 10.30 часа в сградата на СДВР на ул. "Антим I" № 5 ще се проведе брифинг по повод възникналите груби нарушения на обществения ред след футболната среща между отборите на „Локомотив“ - София и „Хебър“ - Пазарджик в събота. Ще участват главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще приеме почетния караул и ще поднесе венец пред Паметника на загиналите медицински чинове за свободата и обединението на България. От 11.30 часа в киносалона на ВМА президентът Румен Радев ще участва в Тържественото събрание на личния състав на Академията.

От 11.00 часа в сградата на иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк ще бъде учреден Експортен хъб България.

От 11.00 часа в Аулата на Ректората на Софийския университет проф. Алън Грийр ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА на бул. “Цариградско шосе“ 49 ще се проведе пресконференция „Специализираните предприятия и защитената заетост – неизползван потенциал за заетост сред хората с увреждания.“

От 14.00 часа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Клиниката по нефрология започват безплатни прегледи за подагра.

От 17.00 часа в галерия „София“ на Столична библиотека ще бъде открита фотоизложбата „Следи от улицата“.

От 17.30 часа във Френския културен институт официално ще бъдат открити XV-ите Дни на предизвикателствaтa.

От 17.30 часа в зала 1 на НДК ще има представление държавният балет на лед „Санкт Петербург“.

От 18.00 часа пред Съдебната палата ще се проведе протест против назначаването на Иван Гешев за главен прокурор и срещу възможността досегашният главен прокурор Сотир Цацаров да стане председател на КПКОНПИ.

От 18.30 часа в Дома на киното ще се проведе Иранска вечер с прожекцията на филма на режисьора Джафар Панахи „Три лица“.

От 20.00 часа в Зала „Арена Армеец“ ще се проведе специален предколеден концерт на AL BANO & ROMINA POWER.

*** Благоевград

От 11.00 часа в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция за коледния фестивал на Общината, съпътстващи събития, участници.

*** Бургас

От 13.00 до 17.30 часа на адрес: ж.к. "Братя Миладинови", бл. 56, вх. А ще се проведе кастинг за персонажи, които да участват в заснемането на рекламни филми за забележителностите на България.

От 18.30 часа в залата на Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще се проведе концерт на композитора Руслан Карагьозов.

От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова“ ще бъде открита изложбата „Цветоморие“ на Радка Караиванова.

*** Варна

От 14.00 часа на Сцена „Ротонда“ в Операта ще се проведе пресконференция за празнични акценти в XX Коледен музикален фестивал и X Коледни театрални седмици, както и за премиерата на балета „Копелия“ от Лео Делиб, която ще бъде представена от 19.00 часа на Основна сцена.

*** Велико Търново

От 13.00 часа пред паметника „Майка България“ ще се проведе здравнообразователна кампания под надслов „На хорото се хвани, СПИН така не се лови!“, организирана от РЗИ, Общината, Младежкия дом, БМЧК, ЦМЕДТ „Амалипе” и Градския ученически парламент.

*** Кърджали

От 17.30 часа в Народно читалище „Обединение 1913“ проф. Боян Биолчев ще представи новата си книга „Преселението“.

*** Кюстендил

От 17.30 часа в читалище „Братство” ще бъде открита изложба - икони на Димитър Димитров.

*** Ловеч

От 17.30 часа в Клуба на дейците на културата депутатът Маноил Манев ще представи новия си роман „Орденът на оръжието.

*** Плевен

От 11.00 часа в зала „Магнум” на Втора клинична база ще се състои Тържествена промоция на Випуск 2019 млади лекари на Факултет „Медицина” на Медицинския университет.

От 17.30 часа на пл. ,,Възраждане" ще бъдат запалени светлините коледната елха с участието на вокална група към НУ „Христо Ботев“ и фолклорен ансамбъл „Нашенчета“.

*** Пловдив

В 09.00 часа в Голямата Аула на Аграрния университет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще присъства на представянето на SWOT анализа за околна среда и климат, изготвен от университета. В рамките на срещата ще се проведе и дискусия на тема „Добрите практики в Новата зелена архитектура“, организирана при изпълнение на Комуникационната стратегия на МЗХГ за новата Обща селскостопанска политика.

От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу Веска Х., обвинена за умишлено убийство на съпруга си.

От 10.00 часа на ул. „Стойчо Мушанов“ Областният съвет на БЧК ще открие програмата за предоставяне на хранителни продукти.

От 13.30 часа в Зала № 2 5 наказателен състав на Районния съд ще разгледа делото срещу Виолета Т. и Васил Г., обвинени за транспортиране на лице през границата с цел отнемане на телесен орган – бъбрек.

От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжната прокуратура срещу решение на Окръжен съд, с което проф. С. В. е признат за невинен по повдигнатото му обвинение за вземане на подкуп от студент.

*** Хасково

От 11.00 часа на ул. „Болярска“ № 2 ще се проведе пресконференция и официална церемония на първата копка за стартиране на проект за изграждане на център за грижа за лица с психични разстройства.

*** Шумен

Пред областна администрация ще се проведе втори пенсионерски протест.