Шестима са победителите в конкурса за авторски Wallpaper дизайни за смартфони
Секция: Технологии
10 Декември 2019 13:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шестима са победителите в конкурса за авторски Wallpaper дизайни за смартфони

/КРОСС/ В петък бяха избрани шестте най-добри произведения в уникалния за страната ни конкурс за Wallpaper дизайни за смартфони с основна тема „Хармония на цветовете“.

Журито на конкурса разгледа над 1700 творби, сред които авторски дизайни и фотографии с Huawei устройства, които бяха подадени за участие през месец ноември, и отличи шестимата победители:

Първо място за Алая Цанова с произведението си We travel and invent, която спечели Huawei P30 Pro

 

Второ място за Валентин Нанков (Color loop), който спечели Huawei MediaPad M5 lite

 

Трето място - Сарина Стефанова (My world – keep it simple), наградена с Huawei Watch GT 2

 

Четвърто място - Рени Цветанова (New Day), която получи Huawei Envision 360 Camera

Пето място - Видол Ботев (Wonderlust), награден с Huawei Envision 360 Camera и

 

Шесто място - Боряна Савова (Ghost wood), която също получи Huawei Envision 360 Camera.

 

Всички победители ще имат уникалната възможност да видят своята творба, превърната в тема от екипа на Huawei Themes, след което шестте теми ще бъдат достъпни за безплатно сваляне в цяла Европа.

Председателят на журито – проф. Светозар Бенчев, декан на Факултета по изящни изкуства на Националната художествена академия, сподели, че при избора на победителите са търсени изображения, които сами по себе си притежават художествена стойност и разкриват творчески подход, но също така са и подходящи за основа на мобилен тапет и по-нататъшно разработване в Huawei тема.

Той сподели също удовлетворението си от това, че вижда в много от участниците реални бъдещи творци, които са демонстрирали успешно използване на модерен дизайн, реализиран от художници.

Съвместният конкурс между Националната художествена академия и Huawei демонстрира колко динамично се развиват както изкуството, така и технологиите, и колко важна е синергията помежду им.

Модерните технологии, като например фотографските иновации в смартфоните на Huawei, дават повече възможности на повече хора да открият и развият твореца в себе си.

Темата на конкурса „Хармония на цветовете“, изразяваща ДНК-то на емблематичния дизайн на флагшипа P30 Pro, вдъхнови редица участници да предизвикат своето въображение и творчески подход и да изразят своето виждане за хармонията около нас. 

Останалите членове на авторитетното жури бяха популярният български фотограф, архитект и пътешественик Димитър Караниколов (@karanikolov), Генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри) и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, Мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services, лектор в топ университети в Европа, и автор на мобилни теми с над 30 милиона изтегляния.

Всички участници в конкурса, можете да разгледате в галерията на сайта: https://huawei.nha.bg. Там можете да видите както авторски дизайни, така и фотографии, направени с Huawei устройства.