Слънчеви очила на Джон Ленън продадени за близо $200 000
Секция: Шоубизнес
14 Декември 2019 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчеви очила на Джон Ленън продадени за близо $200 000

/КРОСС/ Кръгли слънчеви очила на поп легендата на „Бийтълс" - Джон Ленън, бяха продадени снощи на търг в Лондон за близо 200 000 долара, предаде БТА.

Смятани за една от най-известните реликви в света на рокендрола, кръглите, оцветени в зелено стъкла в златна рамка, бяха притежание на Алън Херинг - бивш шофьор, който работел за двама от членовете на легендарната група - Ринго Стар и Джордж Харисън.

„През лятото на 1968 г. качих Джон заедно с Ринго и Джордж в мерцедеса на Ринго и ги закарах в офиса", припомня Херинг в изявление, разпространено от аукционната къща „Сотбис" преди търга.

„Когато Джон излезе от колата, забелязах, че е оставил тези очила на задната седалка, и че едното стъкло и едната рамка са се откачили. Попитах Джон дали иска да му ги поправя. Той ми каза да не се безпокоя - те са само за имидж", разказа бившият шофьор. Тойказа, че така и не поправил очилата.

Очилата бяха продадени за 137 500 паунда (183 500 долара) на неназован купувач, спечелил анонимния търг. Това е над 20 пъти повече от първоначално обявената цена.

Бяха продадени и някои други вещи на знаменитата четворка от Ливърпул, сред които и хипарска огърлица, носена от Джордж Харисън, за 10 000 паунда.