Официално откриха ски сезона в Банско и Пампорово
Секция: Туризъм
14 Декември 2019 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Официално откриха ски сезона в Банско и Пампорово

/КРОСС/ Откриха ски сезона в Банско. Стартът по снежните писти даде ски-легендата Марио Мат. А организаторите обещават много изненади и награди за феновете на белите спортове, които днес са в Банско.

Старта дадоха почетния гражданин на Банско Марк Жирардели, Марио Мат и десетки дечица от ски училището в Банско. Преди това два отбора, предвождани от ски легендите направих и символично състезание. Още много изненади предстоят за феновете на белите спортове.

Освен в Банско ски сезонът започна и в Пампорово.

За любителите на белите писти Пампорово предлага промоционална цена на лифт картата. До 20 декември съоръженията ще могат да се ползват срещу 43 лева на ден.

Мариан Беляков, изп. директор на „Пампорово" АД: Тогава когато имаме възможност да влезем със значително по-голям брой отворени писти цената ще бъде 62 лева на целодневна лифткарта, съвсем минимално увеличение спрямо миналата година.

Още от миналата седмица в Банско работят част от пистите. След отварянето на всички ски съоръжения там също се очаква промяна в цените на картите.

Иван Обрейков, маркетинг-директор на ски зона Банско: Когато пуснем всички писти, тогава може да кажем каква ще е цената, тъй като ние сме зависими от разходите, които имаме.

Средно 90 лева излиза нощувка със закуска за двама души в хотелите в Банско. В курортния град, както и в Пампорово и тази година очакват туристи основно от съседни балкански държави, като и много българи.

Иван Кадев, кмет на Банско: Очакваме много туристи от Турция тази година. Знаете, имахме среща с община Ензорум, които са сродна община, с които имаме взаимоотношения по отношение на туризма. Очакваме много други туристи от Русия, от Англия, изобщо очакваме един добър и силен сезон за всички, за целия туристически бранш.

Георги Думанов, хотелиер: Някои от колегите плахо опитват да покачват леко цените следствие на завишените услуги, вода, електричество, фонд работна заплата, но болшинството като че ли запазиха цените от миналия сезон.

И в двата курорта тази година има сериозен ръст на ранните записвания.