VICTORIA ще изпее песента си за Евровизия пред 10 хиляди души в Амстердам на 4 април
Секция: КУЛТУРА
14 Януари 2020 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
VICTORIA ще изпее песента си за Евровизия пред 10 хиляди души в Амстердам на 4 април

/КРОСС/ Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева - VICTORIA е сред първите изпълнители, потвърдили участие в тазгодишното издание на Eurovision In Concert.

Промоционалният концерт в Амстердам, който ще се проведе на 4 април, е част от събитията, съпътстващи Евровизия и има 10- годишна история.

На сцената в столицата на Нидерландия, Виктория ще изпълни песента, с която ще представи България на Евровизия 2020, пред близо 10 хиляди души в модерната зала AFAS Live.

Концертът в Амстердам ще събере голяма част от участниците в тазгодишното издание на музикалната надпревара, която ще се проведа в Ротердам през май. На събитието в столицата ще присъстват и десетки журналисти от цял свят, които ще вземат интервюта от най-атрактивните участници и ще отразят тяхното представяне на сцената.

Виктория работи активно по подготовката на своята песен за Евровизия 2020.

Тази седмица тя ще участва в музикален лагер в Лондон, където работи с композитори и текстописци от Обединеното кралство. Подобен лагер беше организиран и в София от 8 до 13 януари, като в него взеха участие български и международни композитори. Българската песен за Ротердам ще бъде представена в началото на март. 

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май. На 28 януари ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.