Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2020 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване

/КРОСС/ 66- годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване, заявиха преди минути от прокуратурата в града.

„Ще се въздаржа от коментар за конкретни причини за взрива. Все още не е ясно кое  се е случило първо – пожарът или взривът. Последвал е пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Хората са били разбудени от взрива. Няма очевидци, които да потвърдят дали какво се е случвало преди самия взрив”, посочи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„Рано е да се каже дали става въпрос за умишлени действия. Работим по две версии – нелеп инцидент или умишлени действия”, каза още Конов.

„По първоначална информация стана ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ и беше приета от всички като достоверна. В хода на разследването и разпитите на място на свидетели се оказа, че това не е така. Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели”, добави Конов.

„Няма данни за негово психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини. Днес продължаваме с установяване на други хора от неговия кръг. Продължаваме с разпитите днес. Предвиден е и допълнителен олед на местопроизшествието”, допълни окръжният прокурор.

„Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване. Жената, с която той живее е разпитана. Няма потвърждение, че в жилището е имало взривни вещества”, обясни Конов.

„Двата трупа са намерени в два съседни апартамента. Засега е трудно да се каже къде е огнището на горене. Затова днес ще се продължим с допълнителните огледи”, каза още прокурорът.

В рамките на днешния ден се очаква да бъде разпространена снимка на издирвания Веселин Димитров.