Кралица Елизабет II: Аз и семейството ми изцяло подкрепяме Меган и Хари
Секция: Шоубизнес
14 Януари 2020 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралица Елизабет II: Аз и семейството ми изцяло подкрепяме Меган и Хари Нейно Величество свика всички наследници на съвет

/КРОСС/ Кралица Елизабет II най-накрая изказа официално мнението си за отказването на принц Хари и Меган Маркъл от кралското семейство. Нейно Величество свика на общ съвет сина си принц Чарлз и двамата си внуци, за да обсъдят ситуацията. През това време Меган Маркъл се завърна в Канада, където беше оставен малкият Арчи.

След срещата на кралското семейство кралица Елизабет II обяви в официално съобщение, че все още подкрепя Меган и Хари, но се надява те да продължат да работят за кралското семейство. Нейно Величество добавя, че крайно решение на проблема ще бъде постигнато в следващите дни.

„Аз и семейството ми напълно подкрепяме Меган и Хари в желанието им да живеят като младо семейство“.

Тъй като херцозите на Съсекс обявиха, че искат да бъдат и финансово независими, кралицата обяви, че постепенно ще започне период на промяна, през който Хари и Меган ще пътуват между Канада и Великобритания. „Това са много деликатни теми, които семейството ми трябва да разреши и все още има работа, която трябва да бъде свършена“, добавя Елизабет II.

Междувременно стана ясно, че никой не е накарал Хари да напусне кралското семейство. В няколко вестника във Великобритания беше съобщено, че принц Уилям е тормозил брат си, заради което той се е отказал от короната. Според говорител, фалшивата новина е обиколила няколко вестника, въпреки отричането на всичко казано в нея.

„За двама братя, които приемат толкова сериозно проблемите с психичното здраве, използването на такъв обиден език е вредно“, се казва в изявлението, което е изпратено до CNN.

Съобщението идва след като във вестник Times of London беше написано, че Меган и Хари са се чувствали „изгонени“ от „тормоза“ на Уилям. В статията се добавя, че връзката между братята се разпаднала, защото принц Уилям не се държал добре със съпругата на брат си.

Припомняме, че принц Хари и Меган Маркъл преди седмица изненадващо обявиха, че се оттеглят от всички кралски задължения и привилегии. Вместо това, те искат да бъдат финансово независими и да разделят времето си между Северна Америка и Великобритания.