Кике Сетиен е новият треньор на „Барселона“
Секция: СПОРТ
14 Януари 2020 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кике Сетиен е новият треньор на „Барселона“

/КРОСС/ "Мравката", както е наричан вече бившият наставник, беше назначен през май 2017-а, като донесе две титли, Купа и Суперкупа на тима.

В последно време обаче резултатите и най-вече играта бе незадоволителна. Двете отпадания от “Рома” и “Ливърпул” в Шампионска лига също са черно петно във визитката на Валверде, а чашата преля с късния обрат от “Атлетико”, който изхвърли тима от Суперкупата на страната.

Изборът на шефовете се е спрял върху Кике Сетиен най-вече заради работата му в “Бетис”, където прекара два сезона. Под негово ръководство андалусийците играеха прекрасен футбол, като именно Сетиен е последният наставник, победил “Барса” на "Камп Ноу".

Той е определян за един от най-модерните и офанзивно мислещи треньори на Испания. Възхищавал се е на Кройф и работата му в каталунския гранд, като голяма част от философията му е заимствана именно от холандския гений. 61-годишният треньор е напълно обсебен от футбола, обожава музиката на "Ролинг Стоунс", фанатично е влюбен в шахмата и прави така, че отборите му да събират очите на всички, които харесват атакуващия и открит футбол.

"Един от малкото останали наивни романтици в играта" - така го описаха вестниците в страната, след като пое “Бетис” през 2017-а и веднага го вкара в евротурнирите.

На 11 ноември 2018 г. „Бетис” победи “Барселона” на "Камп Ноу" с 4:3 в един от незабравимите мачове на десетилетието в Примера. Говори се, че Лео Меси е пожелал този човек да води “Барса” още тогава.

Феновете са развълнувани, защото е ясно, че “Барса” отново ще забавлява. Позагубено усещане в последните месеци, в които сякаш отборът се движеше по инерция и без удоволствие от играта при Валверде.