Най-бързият барабанист на RAMONES - Richie Ramone пристига за специален концерт в София
Секция: Шоубизнес
13 Февруари 2020 10:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-бързият барабанист на RAMONES - Richie Ramone  пристига за специален концерт в София

/КРОСС/ Richie Ramone - най-бързият и силен барабанист, който някога е свирил с легендарната пънк-рок група Ramones пристига за концерт в София на 22 март в клуб "Терминал 1". Шоуто ще бъде част от предстоящото му турне "2 HELL and BACK" 2020, което ще включи 29 музикални спирки в Европа. То ще продължи от началото на март до края на април и можем да бъдем щастиви, че София ще бъде част от него. На сцената в "Терминал 1" до легендарния барабанист ще видим и чуем още прекрасната Clare Misstake - бас и вокали и Glenn Gilbert - китара. Билети за шоуто могат да се закупят в системата на eventim.bg на цена 30 лв., а в деня на събитието и на вход ще са по 35 лв.

Култовият барабанист Richie Ramone се присъединява към Ramones през 1983 г. и за първи път се появява с тях на турнето им в Subterranean Jungle. През следващите години Richie изнася над 500 шоута по целия свят и в същото време пише няколко от най-големите и любими на феновете парчета на бандата. Те стават част от албумите Animal Boy, Too Tough to Die и Halfway to Sanity, а песента Somebody put Something in My Drink остава основна в репертоара на бандaта до последното им шоу през 1996 г. Освен това, той е и единственият барабанист на групата, който изобщо някога е пял водещ вокал в някои от парчетата. За него Joey Ramone казва: „За мен Ричи спаси групата. Той беше най-великото нещо, което се случи с The Ramones. Той върна духа в групата."

През 2011 г. Ramones получават специално Грами за Lifetime Achievement в Лос Анджелис, където и тримата барабанисти на групата (Тоmmy, Маrky и Richie Ramone) се събират за първи път заедно. През октомври 2013 г. Richie Ramone издаде първия си самостоятелен албум Entitled, който включва нови, написани от него песни, както и нови записи на песни, които е написал за Ramones. През август 2017 г., неуморният пънк-герой издаде и второто си CD Cellophane последвано от колекционерско издание на албума на прозрачна плоча, както и 7 инчова плоча на сингъла "I Fix This".

Билети за концерта на Richie Ramones в София на 22 март ще намерите онлайн на: Eventim.bg и още в офиса на Eventim на ул. "6-ти септември" 58, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, клуб "Строежа", Български пощи, Вастелс България, Каса "Арена Армеец", Технополис, книжарница „Бард", книжарница „На спирката".