Започват консултации по Екологична оценка на проекта за изменение на Общия устройствен план на община Царево
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2020 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започват консултации по Екологична оценка на проекта за изменение на Общия устройствен план на община Царево

/КРОСС/ Министерството на регионалното развитие и благоустройството открива на 14 февруари 2020 г. временно преустановената процедура за провеждане на консултации по изготвения доклад за Екологична оценка (ЕО) на проекта за изменение на общия устройствен план (ИОУП) на Община Царево.

Крайният срок за провеждане на консултациите и изразяване на становище по ЕО е 17:30 часа на 16 март 2020 г.

Обхватът на проекта на ИОУП е цялата територия на община Царево, всички 13 населени места в нея - градовете Царево и Ахтопол и 11 села, както и землищата им.

В община Царево попадат и четири защитени зони, както и няколко вида защитени територии - природен парк „Странджа", резерватите „Силкосия" и „Тисовица", 3 природни забележителности и 8 защитени местности. Министерството на околната среда и водите е дало положителна оценка на Доклада за степента на въздействие на проекта за изменение на ОУП върху предмета и целите на защитените зони. Това становище е приложено към Доклада за екологична оценка.

Всички документи са предоставени за достъп в срок от 30 дни в сградата на Община Царево, гр. Царево, ул. „Хан Аспарух" № 36, всеки работен ден от 9.30 ч. до 17.30 ч. Публикувани са и на електронните страници на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Царево.

Становищата и мненията могат да се депозират на място в сградата на Община Царево: гр. Царево, ул. „Хан Аспарух" № 36, всеки работен ден от 9.30 ч. до 17.30 ч., на факс: 0590/52003 или електронна поща: tsarevo@dir.bg.

След приключване на срока за консултации, ще бъде проведено обществено обсъждане на проекта на ИОУП, Доклада за Екологична оценка, Доклада за оценка на съвместимостта и всички приложения към тях.

Общественото обсъждане ще се проведе на 23 март 2020 г. от 17.30 часа в залата на читалище „Георги Кондолов", гр. Царево.
...