Държавата да се върне в селата настоя вицепрезидентът
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2020 14:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата да се върне в селата настоя вицепрезидентът

/КРОСС/ „Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК „Александър Стамболийски" в село Славовица, област Пазарджик.

„Когато държавата кани младите хора да се върнат тук, първо самата тя трябва да влезе в селата и малките градове, като създаде необходимите условия за тяхното развитие", посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова е категорична, че европейските средства не са достатъчни и е необходима намесата на държавата.
„От тези земи някога Александър Стамболийски казваше, че българската държава може да се възроди, когато българинът остане здраво свързан с българската земя", изтъкна вицепрезидентът.
„Днес всички, които сме се събрали тук, трябва да дадем своя обет, че ще направим всичко възможно тази плодородна и благословена земя да пребъде", призова Илияна Йотова.

Приветствието си вицепрезидентът завърши с пожелание за здраве и богата реколта и с думите на Луи Пастьор: В бутилка вино има повече философия, отколкото във всички книги.
Обредното зарязване на лозите бе извършено от вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на ЗТПК „Александър Стамболийски" Иван Костов и кметския наместник на село Славовица Славчо Велков.