Нашенка стана вдъхновение на американска бутикова марка
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Февруари 2014 11:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нашенка стана вдъхновение на американска бутикова марка

/КРОСС/ Българският модел Цвета Калейнска /Tsvetta/ е вдъхновението за новата колекция на Нюйоркския дизайнер Едуард Рот. Това разкри вчера на Фейсбук страницата си собственичката на компанията и главен дизайнер, Наири Берсех. „Tsvetta e истинско вдъхновение: тя е женствена и елегантна, съчетава по изключителен начин духът на успялата и силна жена с нежност."

Цвета, която нашумя зад океана през 2010, когато бе коронясана за Мис България Диаспора САЩ, работи в момента като консултиращ стратег по социалните мрежи за корпорацията Dogs Bollocks 5 и клиенти като филмовото студио Парамаунт и автомобилната компания Тойота. Със собственичката на Едуарт Рот се запознава на социално събитие в Голямата Ябълка, където Tsvetta успява да я грабне с ентусиазма си за благотворителните кампании за подкрепа на младите хора, по които работи. Вдъхновените от Tsvetta ръчно изработени уникати от колекцията впечатляват с многоцветни артистични щампи на млади жени.
Марката Едуард Рот се прочу в САЩ миналата година, когато популярни модни блогъри я предпочетоха за своята визия на Седмицата на модата в Ню Йорк. Този сезон, американският творец ще направи премиера на свои колекции и в Европа в рамките на модните седмици на Милано и Париж.