Овчаров осъди Яне Янев за клевета
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2014 18:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Овчаров осъди Яне Янев за клевета

София /КРОСС/ Софийският районен съд е признал за виновен лидера на РЗС Яне Янев, че е наклеветил Румен Овчаров заради изказването му от април миналата година в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви, чеОвчаров е "част от организирана престъпна група, която е една от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода", научи "Дневник".
Заради чистото му съдебно минало Янев е осъден да плати глоба от 1500 лв., като съдът е уважил и гражданския иск на Овчаров за 10 хил. лв. Лидерът на РЗС ще трябва да покрие и разноските по процеса.
Решението не е окончателно.
След тв участието на Янев, Овчаров определи твърденията му като "дрънканици", а самия него сравни с фюрер, който произнася присъди на партийни форуми, раздава правосъдие чрез медиите и "вдига пръст" на прокуратурата. Както и с Пинокио, чийто нос расте с всяка нова лъжа, която произнася. Овчаров обобщи ситуацията с цитат на руския писател хуморист Михаил Зошченко: "Когато те лаят помияри, не е необходимо да заставаш на четири крака."
В предходния парламент темата за енергетиката беше любима на Яне Янев. Той оглавяваше комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта и неколкократно обявяваше, че ще представи документи за корупция в енергийния сектор. Това на практика не се случи. Но в края на мандата на Народното събрание и в разгара на тогавашните протести, Янев внесе сигнал срещу трима прокурори, които по думите му са нарушили законовите процедури, като прекратили образувано досъдебно производство за нарушения в енергетиката. От тези сигнали също последици нямаше.