Microsoft избра учител от Шумен за иновативен преподавател
Секция: Технологии
05 Януари 2015 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Microsoft избра учител от Шумен за иновативен преподавател

/КРОСС/Учител по информатика от Шумен е избран от Майкрософт за иновативен преподавател на 2015 година, заради постиженията му в използването на информационните технологии в образователния процес. Всяка година компютърна компания избира експерти от цял свят, които на световна среща споделят модерните си идеи и подходи, провокирани от новите технологии. Софтуерният гигант е поканил Ангел Ангелов да сподели своя стил на преподаване с експерти от 100 страни през май следващата година.

Методът, който прави атрактивни уроците на Ангел Ангелов, е учене чрез действие и правене. Като съставял своя план на преподаване, си спомнил колко трудно му било да разбере абстрактните понятия в математиката.

В момента на нас ни е по-лесно. Има софтуер, който триизмерно да обясни това.
Основната му идея е ученето да става лесно и забавно, а щом е приятно, учебният материал по-бързо се запомня. Ангелов е убеден, че информационните технологии развиват логическото мислене, но могат да провокират интерес и към други учебни предмети, каза Ангел Ангелов, цитиран от БНТ. 

Когато правим проект , примерно, свързан с някаква компютърна графика, ето ви междупредметна връзка с рисуването. Ако ще правим графика и там имаме две еднакви фигури, ето ви връзка с математиката, допълни той. 

Иновативният образователен подход, основан на детското любопитство и технологиите, е забелязан от Microsoft.

Ангел Ангелов посочи: Аз използвам това тяхно любопитство, за да ги накарам да правят нещо с ръцете си. Когато използват повече сетива, те включват логика, включват и конструктивизъм, въобще неща, които в живота ще им трябват.

Целта на Майкрософт е да създава глобална общност от експерти по иновативно обучение, сред които вече е и преподавателят от шуменското училище „Сава Доброплодни" Ангел Ангелов.