Борисов да шамароса и дисциплинира екипа си, а не да го играе цар или владика, препоръча Ревизоро
Секция: ПОЛИТИКА
17 Февруари 2015 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов да шамароса и дисциплинира екипа си, а не да го играе цар или владика, препоръча Ревизоро

/КРОСС/Емил Димитров - Ревизоро от групата на Патриотичния фронт разкритикува работата на кабинета през първите сто дни управление. Въпреки това обаче той заяви, че иска това правителството на Борисов да изкара 4-годишния си мандат. Но, по думите му, за да стане това, премиерът трябва да влезе в ролята си на генерал и да раздаде шамари и дисциплинира екипа си. 

За изминалите 100 дни на управление на кабинета ние видяхме няколко превъплъщения на премиера Бойко Борисов. Изведнъж се оказа, че ние по-скоро сме премиерска република или по-скоро монархия, т.е. Бойко го играе цар.

Борисов го играе и съдия - раздава присъди на съдиите, на другия ден вече се оказва, че е владика - дава индулгенция на МВР и ДАНС, коментира в студиото на Нова телевизия Ревизоро.

Той напомни, че след приемането на Закона за МВР беше внесено предложение от Пламен Нунев от ГЕРБ до месец да се сменят главният секретар на МВР (Светлозар Лазаров) и директорите на ДАНС (Владимир Писанчев) и на ДАТО (Цветан Китов), но ДПС иска почивка и след това предложението беше оттеглено.

Според Емил Димитров е имало обаждане до Брюксел, където се намираше премиерът Борисов по това време и той е казал да се оттегли това предложение.

На другия ден министър-председателят каза, че трябва да даде шанс на Лазаров и Писанчев и вероятно те просто са изпълнявали нарежданията на премиера Пламен Орешарски.

"Ние на практика сме управление матриархат. Навсякъде има жени, които се борят за склонността на царя-премиер и да ти е драго да ги слушаш как обещават. Имаме сам петел в кокошарника.

Нали знаете в БСП най-големите мъже са жените - Мая, Дора, Светла, Корнелия, но за ГЕРБ някак си не мога да си представя да се обърне на женски пазар, каза още депутатът от ПФ и добави, че 3-4 жени в парламента, сред които Цецка Цачева и Цвета Караянчева, се държат като учителки - "или ще направиш това, или ще се обадя на директора". 

От своя страна депутатът Росен Петров заяви на шега, че колегата му няма проблем с жените. Той пожела да говори по темата, за която е поканен - службите, и заяви: Истината е, че ние разбихме службите преди 20 години. Държавата влезе в тях като слон в стъкларски магазин. Вие знаете ли какво значи да се смени на една служба шефът й? Да се разтресе цялата торба и вътре да настане хаос, коментира Петров.