Ученици от Силистра събират пари за училище в Африка
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2015 08:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици от Силистра събират пари за училище в Африка

/КРОСС/ Десетокласници от Силистренската езикова гимназия събират средства за построяването на училище в Африка. Учениците са си поставили амбициозната цел да съберат 25 000 долара за 25 работни дни. До сега по сметката на кампанията са постъпили близо 17 000 долара от над 200 дарители от САЩ и България.
Вдъхновител на кампанията е 26-годишният преподавател по английски език в гимназията Майкъл Пелехач. От него научават за тежките условия за учене в африканските страни и за американската фондация, с чиято финансова помощ са построени над 330 училища в Гана, Лаос и Гватемала. Младият учител ги мотивира и обединява за каузата.
Учениците разработват интернет страница и видеопослание за подкрепа, организират благотворителни инициативи, записват и рап-парче.
За кратко събират близо 17 000 долара и от клас индивидуалисти X „а" се превръща в отбор от съмишленици.
Досега каузата на американската фондация са подкрепили хиляди хора от цял свят. 10 „а" клас на езиковата гимназия в Силистра е единственият ученически колектив в света, който участва в инициативата. Кампанията "Да им построим училище. Да им изградим бъдеще" приключва след 2 седмици, съобщава БНТ.