Наришкин: Причината за мигрантската криза в Европа е агресията на САЩ в Ирак
Секция: Русия
01 Август 2016 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наришкин: Причината за мигрантската криза в Европа е агресията на САЩ в Ирак

/КРОСС/ Причините за възникването на мигрантската криза в Европа е в агресията на САЩ и съюзниците им в Ирак. Това заяви в неделя председателят на руския парламент Сергей Наришкин, предаде ТАСС.

„Мигрантската криза буквално заля Западна Европа и причините за това, както разбирам, са ясни на всички. Произходът и корените на това явление са събитията през 2003 г., агресията на Съединените щати и съюзниците им в Ирак, когато там в резултат на тази агресия по измислена причина бяха унищожени, според някои оценки, 300 хил. иракски граждани, а по други – много повече“, каза Наришкин по време на среща с личния състав на тежкия самолетоносач „Адмирал на флота на Съветския съюз Кузнецов“. Той отбеляза още, че като причина за кризата са послужили и събитията в Либия и Сирия.

Според него Европа не се е справила с мигрантската криза и няма да се справи, докато не бъдат отстранени причините, довели до появата й.

Наришкин обърна внимание на това, че след държавния преврат в Украйна на територията на Русия е пристигнал голям брой бежанци, на които е било осигурено всичко необходимо. „Регионите в Руската федерация предприеха всички мерки, за да могат нашите кръвни братя да получат осигурен дом и работа и децата им да учат в училища и детски градини“, каза той.