КЕВР: Топлофикация-Габрово ще бъде глобена
Секция: ИКОНОМИКА
23 Февруари 2017 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КЕВР: Топлофикация-Габрово ще бъде глобена

/КРОСС/Топлофикация-Габрово ще бъде глобена за това, че остави на студено клиентите си почти през целия отоплителен сезон, заяви членът на КЕВР Евгения Харитонова.

Тя уточни, че след приключването на проверката в дружеството ще се реши дали да бъде отнет лицензът за топлоснабдяване. Изпълнителният директор на Топлофикация-Габрово Калин Ангелов обясни пред комисарите, че аварии в горивните системи и по мрежата са причина за серията от прекъсвания на топлоподаването в града. Той призна, че на този етап не са разработили механизъм за компенсиране на абонатите заради студените радиатори.

„Аз не бързам да отнемам или да давам лицензи, защото трябва да се помисли какво става с отоплението на Габрово. Нали тези 25% с какво ще се отопляват и ще трябва да се прегледат, и наистина да се направи една много съществена проверка и едва тогава ще ви уведомим", заяви Харитонова.

„Колегите от битовото топлоснабдяване в момента обработват информацията и ще се направи анализ къде е имало отклонение от параметрите за отопление. Методика нямаме още за компенсиране и обезщетяване на клиентите ни. Ще бъде направена такава", коментира изпълнителният директор на „Топлофикация" Габрово Калин Ангелов.