Грета Банишка с четири медала от държавното първенство
Секция: СПОРТ
20 Март 2017 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Грета Банишка с четири медала от държавното първенство

/КРОСС/ Гимнастичката успешно се завърна след операция на коляното

Спортният талант на „Еврофутбол" за 2016-та година Грета Банишка направи успешно завръщане. Близо 10 месеца след последния старт на талантливата ни спортна гимнастичка - Европейското първенство в Берн (Швейцария), тя успя да спечели четири медала от държавното лично-отборно първенство и шампионат на отделните уреди за Купи „Република България", което се проведе на 17-ти и 18-ти март в зала „Строител" в Пловдив.

В първия ден след оспорвана надпревара 16-годишната състезателка на клуб „Гимнастика ЦСКА" спечели сребърен медал в многобоя при жените.

Във втория ден от шампионата на отделните уреди, Грета отново показа майсторство в изпълненията си и се окичи със златен медал на греда и бронзови отличия на успоредка и прескок.

Благодарение на успешното си представяне и спечелените контролни състезания Грета ще бъде една от участничките, които ще представят България на Европейското първенство по спортна гимнастика от 19-23.04.2017 г. в Клуж Напока (Румъния).

„Еврофутбол" подкрепи Грета като част от програма „Спортни таланти" за 2016 година с възстановителни процедури след тежката контузия на коляното, а неизразходваните средства пренасочи до първата половина на 2017-та с цел навлизане в оптимална спортна форма и участия в турнири. Желаем успех на Грета през настоящата година и на Европейското първенство!