М. Генов: Не може аспиринът в България да е три пъти по скъп от аспирина в Испания
Секция: ПОЛИТИКА
20 Март 2017 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
М. Генов: Не може аспиринът в България да е три пъти по скъп от аспирина в Испания

/КРОСС/В сегашния вид на българското здравеопазване, който Москов и Борисов създадоха, липсват всякакви принципи на равнопоставеност, достъпност и качество на медицинското обслужване.- това каза канидатът за народен представител пред избиратели в Новаково, община Асеновград. Ние от коалиция „БСП за България" ще променим това. Ще премахнем всяка подигравка с българските граждани, която ГЕРБ създаде чрез наглите си машинации в държавния апарат. Едно от първите неща, които ще променим, е да премахнем пръстовите отпечатъци в болниците- нещо, което искат и самите лекари и медицински сестри, защото ще облекчи работата при приема на пациента.
Ще работим за осигуряване на напълно безплатно и достъпно медицинско обслужване на здравноосигурените лица и за премахване на скритите начини за допълнително заплащане в кабинетите. И още нещо, не може аспиринът у нас да е три път по-скъп от този в Испания например! В БСП искаме да променим лекарствената политика на страната ни, защото българинът заслужава качествени и достъпни лекарства - за пенсионери, за малки деца, за всички.
Хората в Новаково се обърнаха към Манол Генов с думите:"Крайно време е на министерските постове да се поставят експерти, а не като Бойко да ни слага социолози в МВР! Затова я докарахме до тук държавата!". Кандидатът за народен представител им обясни, че в тази връзка приоритетна задача ще бъде формирането на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантирта спазването на личните права и собствеността на гражданите. Тук основно място за сигурността по селата ще заеме разработената от БСП „полицейска карта", при която в районите на малките населени места се създават нови постове с постоянен жандармерийски или полицейски състав.