Застреляха служител и посетител в руската Федерална служба за сигурност
Секция: Русия
21 Април 2017 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Застреляха служител и посетител в руската Федерална служба за сигурност

/КРОСС/ Неизвестно лице откри стрелба в приемна на Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) в Хабаровския край, убивайки един от служителите и посетител в сградата, предава РИА Новости.

„На 21 април в 17.02 часа (9.02 часа българско време) в приемната на Управлението на ФСБ за Хабаровския край нахлу неизвестно лице и без да пресича установената зона за технически контрол откри стрелба по намиращите се в приемната хора. Загина служител на ФСБ и един от двама посетители - гражданин на страните от Организацията на независимите държави (ОНД), вторият е ранен. Нападателят е ликвидиран", се казва в официалното съобщение от местните органи.

По-късно от полицията установиха самоличността на атентатора и съобщиха, че вероятно той е бил с неонацистки възгледи. Оказа се, че той е бил на едва 18 години.

"Личността, извършила престъпление в Хабаровск, е установена. Това е роденият през 1999 година в Хабаровския край Конев А.В. Има данни за негова принадлеждност към неонацистки групи", заявиха в петък пред "Интерфакс" от ФСБ и допълниха, че оперативно-издирвателните дейности продължават.