Филип Киркоров: Русия да се откаже от Евровизия, правилата са срещу нас!
Секция: Русия
21 Април 2017 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филип Киркоров: Русия да се откаже от Евровизия, правилата са срещу нас!

Филип Киркоров предложи Русия да прекрати участието си в "Евровизия", докато организаторите не променят правилата на конкурса, предаде ТАСС. Поп иконата заяви, че към този момент регламентът ощетява единствено федерацията сред всички останали участници.  

"Още преди забраната за участие на Юлия Самойлова аз не бях привърженик на присъствието на Русия в конкурса при съществуващите правила за оценка на участниците, изтъква певецът. - Не може да има изравняване на оценките 50 на 50 на милионите зрители и на петте членове на журито. Хората, гласуващи със собствените си пари, поставиха миналата година нашия участник Сергей Лазарев на първо място, а пристрастното жури, на което му шепнат в слушалките, го изпрати на последно!" Според Киркоров, ако не беше принизен зрителският вот, Русия щеше да спечели песенната надпревара. 

Той е убеден, че оценките трябва да се правят или изцяло въз основа на гласуването на зрителите, или в краен случай в съотношение 70:30 или 80:20 в полза на зрителския вот спрямо този на журито. "Дотогава просто е безсмислено да участваме в "Евровизия", изтъква певецът.