Над 3 милиона души кацат в Бургас това лято
Секция: Туризъм
18 Май 2017 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 3 милиона души кацат в Бургас това лято

/КРОСС/ Над 3 милиона пътници се очаква да пристигнат на летище „Бургас". Това каза пред журналисти в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от "Фокус" - Бургас.

Той допълни, че в рамките на 2 седмици от управлението на новото правителство са реализирани искания на туристическия бранш. Става въпрос за облекчаване на процедурата за наемане на работна ръка от трети страни като Украйна, Беларус, Молдова. Срокът от момента на подаване на документи до издаване на визи е 7 дни.

Отпадат изискванията за представяне на преведен документ за образование и квалификация, договор за наем. Работодателят подписва декларация, а чужденците трябва да заплатят визата си и съответната застраховка. Симеонов допълни, че документите, които са се подавали само в Социалното министерство в София, вече могат да се подават в териториалните звена на ведомството в Бургас и във Варна. Вицепремиерът добави, че ще настоява от този туристически сезон да се въведе патентен данък за апартхотелите. Стойността му ще се определи от Финансовото министерство. 500 хил. са апартхотелите в страната към момента.

Той бе категоричен, че премахването на незаконните обекти в Слънчев бряг ще продължи.