В пресата днес
Секция: Преглед на печата
19 Юни 2017 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В пресата днес

/КРОСС/ "Паника за бомба в наш самолет", пише, на първа страница на вестник „Стандарт". Пиянски скандал доведе до евакуация на чартърен полет от Щутгарт на наша компания. Германският "Билд" съобщи пръв за инцидента, като сбърка името на компанията, подчертава нашето издание.

БСП поиска от Борисов паметника на Бузлуджа, съобщава левият вестник „Дума". Корнелия Нинова е призовала премиера да се подпише договор, с който окончателно да се прехвърли паметника.

"Борбата на ГЕРБ с престъпността по селата приключи тихомълком" е водещата тема на днешния брой на вестник „Сега". По програмата да има полицаи навсякъде, оповестена в края на предишния кабинет на Борисов, има назначени едва 484 души, с тримесечни договори, и парите свършиха. Вестникът цитира отговор на МВР по темата. Изхарчени са седем милиона лева. В началото на април програмата е спряна, новоназначените били уволнени.

12-годишен преби лекарка за кеф, пише вестник „Земя". Поредният случай на насилие над медици стана вчера, в неделя, в град Роман. Озовала се на спешен случай фелдшерка беше ритната от 12-годишен, който обяснил, че го е направил "за кеф".

„Труд" цитира проучване на британския вестник "Мирър", според което Слънчев бряг е най-евтиният курорт за почивка в Европа. Спрямо миналото лято цените са се понижили с десет на сто. 275 паунда е седмичната почивка на британско четиричленно семейство в нашия курорт за храна, напитки, сладоледи и бутилка лосион против слънчево изгаряне.

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че налага специално ноу хау, за да се спрат пиянските турове по Черноморието, съобщава „24 часа". Симеонов е намекнал, че е възможно властите да се позовават на Закона за митингите, където има текстове срещу събиране на много хора на едно място. Вицепремиерът се заканил да премахне изцяло незаконно действащите преместваеми търговски обекти и е заплашил със затваряне на заведения, ако вдигат шум след полунощ.