Тежък уикенд в "Пирогов" - 1900 души са минали през спешната болница
Секция: Здраве
19 Юни 2017 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежък уикенд в "Пирогов" - 1900 души са минали през спешната болница

/КРОСС/ 1900 потърсиха помощ в Спешното на университетската болница "Пирогов" за последните 3 дни, съобщават от лечебното заведение. От тях 200 се наложи да останат за лечение. 90 от преминалите са здравнонеосигурени граждани.

Екип на Детската травматология оперира 14-годишното момче, което пострада при ПТП на бул. „Владимир Вазов" миналата седмица. По време на неколкочасовата операция, лекарите коригираха многофрагментното счупване, засягащо лакътната става. На пациента бяха поставени 2 плаки, които стабилизираха счупването. Така не се налага продължително носене на гипсова имобилизация.
Интервенцията премина успешно и ръката на пациента се възстановява нормално. Той е настанен в реанимация, контактен и адекватен.

39-годишната жена, която беше докарана вчера след ПТП в района на Кресненското дефиле е настанена в Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов". Пациентката има политравма - засягната е повече от една анатомична област на тялото. Екипът прилага най-съвременен протокол при лечението й.