Мелтем Йълмаз - истинската смелост се ражда в трудни времена
Секция: Шоубизнес
16 Юли 2017 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мелтем Йълмаз - истинската смелост се ражда в трудни времена

/КРОСС/ Година след опита за преврат в Турция един от най-ярките критици на политиката на турския президент Реджеп Ердоган - писателката Мелтем Йълмаз, разказва пред bTV как живеят и как се борят хората от опозицията.

Мелтем Йълмаз е доказателство, че за истинската смелост се ражда в трудни времена. Журналист, работил в опозиционния вестник "Джумхюриет".

След опит да бъде убит бившият главен редактор на вестника Джан Дюндар живее в Европа, настоящият главен редактор беше арестуван преди два месеца. 32-годишната журналистка не пести критиките си към управляващите в родината си, казва, че няма какво да губи и продължава да работи в опозиционни медии.

„Когато излезе моят роман и бях в България за неговото представяне, читателите също ми задаваха този въпрос. Аз работя в лява медия откакто се помня. Затова този процес не е нещо ново за нас, ние сме длъжни да бъдем смели. Спрямо ляво настроените хора винаги имаше натиск", разказва Йълмаз.

Казва, че се среща с колегите си "Джумхуриет", някои са били задържани и пуснати, други все още са в ареста.

„И с течение на времето вярата на хората в правосъдието намалява. Следователно, те сега се намират в период, в който са загубили надежда, защото въпреки че инициираният от Кълъчдароглу Поход на справедливостта е силно аргументиран, хората са уплашени от практиките и действията на властта, които се случват напълно произволно", казва още писателката.