Къде, какво в страната
Секция: Предстоящи събития
17 Юли 2017 07:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 15.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с орден „Стара планина" първа степен извънредния и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия в София Томас ван Орсхот.

***
Добрич.
От 17.00 часа министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов ще участват в церемонията по първа копка по „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич - Фаза 1" на бул. „Добричка епопея" - кръстовището с бул. „Добруджа".

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открит Световният конгрес по биооткрития 2017 (World BioDiscovery Congress 2017), който ще се проведе под мотото „От научните изследвания към практиката".

***
София.
От 11.00 часа в Галерията на открито в Градина „Кристал" ще бъде открита изложбата „Апостолът и неговото време през погледа на българските художници".

***
София.
От 11.00 часа в „Corso" ще се състои пресконференция по повод предстоящото, от 21 до 23 юли, автомобилно състезание по планинско изкачване „Шипка Дамасцена 2017".

***
София.
От 16.00 до 18.00 часа в зала 1 на Централния дом на архитекта БСП - София организира дискусия за предстоящите промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община.

***
София.
От 20.00 часа в парка на Военната академия "Г. С. Раковски" ще се състои тържествен концерт по повод 180 години от рождението на Апостола.

***
Благоевград.
От 13.00 часа в Заседателната зала в сградата на управлението на „ВиК Благоевград" ще се проведе пресконференция с участието на управителя на дружеството инж. Росица Димитрова.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Общинския съвет на БСП - Бургас (ул. „Фердинандова" 60) народният представител от „БСП за България" Николай Тишев организира приемна за граждани.

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала 2 Окръжен съд - Бургас ще се произнесе с присъда по делото "Гранити".

***
Бургас.
От 12.00 часа в зала „Капитанска" на хотел „България" ще се проведе пресконференция с участието на народните представители на „БСП за България" Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, както и областния председател на БСП-Бургас Стойко Танков.

***
Бургас.
От 18.30 часа по главните улици "Александровска" и "Богориди" ще дефилират мариачите от оркестър "Ла Туна". В 20.00 часа ще изнесат концерт на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

***
Варна.
От 10.00 часа в сградата на ОС на БЧК - Варна, ул. „Братя Шкорпил" №3, ще се проведе пресконференция по повод Седмицата на водното спасяване и ще бъде представена програмата от 17 до 21 юли 2017 г.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ГЕРБ д-р Емилия Милкова ще има приемен ден за граждани в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1.

***
Варна.
От 13.30 часа в Юнашки салон - Варна ще се проведе пресконференция с командирите на чуждестранните кораби участващи в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2017", както и с командира на Втората постоянната група противоминна група на НАТО комодор Джеймс Морли.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа Общината и духов оркестър „Eigen Hulp" от Холандия организират изнесен концерт в двора на Дом за стари хора „Венета Ботева".

***
Велико Търново.
От 20.30 часа пред паметника на Васил Левски ще бъде представена литературната композиция „Левски в сърцата ни!", посветена на Апостола на свободата.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа пред МДТ „Константин Кисимов" кметът на Велико Търново Даниел Панов и официалните лица ще произнесат слова по случай 180-годишнината от рождението на Васил Левски.

***
Видин.
От 6.00 часа от паркинга при административната сграда на Община Видин над 40 ученици от всички видински училища ще заминат на лагер в международния детски комплекс „Албатрос", организиран безплатно от Община Видин.

***
Видин.
От 13.30 часа в палатковия лагер до крепостта "Баба Вида" ще се състои официалното откриване на Младежкия фестивал по изкуствата „The Bridge".

***
Враца./ с. Крушовица.
От 10.00 часа народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев ще проведе изнесен приемен ден в сградата на кметството в село Крушовица.

***
Враца./ с. Галово.
От 15.00 часа народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев ще проведе изнесен приемен ден в сградата на кметството в село Галово.

***
Вълчи дол.
От 17.00 часа в клуба на БСП на пл. „Христо Ботев" №1 ще има приемна на народните представители от ПГ „БСП за България" проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов.

***
Добрич.
В Регионален исторически музей - Добрич ще се състои Образователна програма за деца „Лято в музея".

***
Добрич.
От 08.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се състои Лятна детска занималня.

***
Добрич.
От 9.00 часа в Младежки център - Добрич, Градски парк „Св. Георги", Комплекс „Резиденция", ще се проведе Еко лято 2017 - Спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на басейн.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се проведе Лятна работилница за въображение.

***
Карлово.
От 11.00 часа в зала „Васил Караиванов" на Община Карлово заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще валидират пощенска карта, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски.

***
Карлово.
От 19.30 часа на пл. „20-ти юли" ще се състои церемония по връчване на Наградата на град Карлово.

***
Карлово.
От 20.00 часа на пл. „20-ти юли" ще се проведе празничен концерт на ансамбъл „Българе".

***
Кюстендил.
От 09.00 часа от площад „Велбъжд" ще започне традиционният велосипеден поход до село Шишковци.

***
Ловеч.
От 17.00 часа пред паметника на Васил Левски в Ловеч председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще връчи наградите на победителите в категория „Мъже" в юбилейното колоездачно състезание за Купа "Васил Левски". Преди това, от 15.30 часа, Главчев ще участва в надпреварата между любителите-колоездачи в село Къкрина.

***
Нова Загора.
От 08.00 до 10.00 часа народният представител от ГЕРБ Галя Захариева ще се срещне с граждани в офиса на партията на пл. Свобода № 4.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в митрополитския храм „Света Великомъченица Марина" Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави светата Литургия в съслужение с митрополити - членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Борислав М. Срещу него е повдигнато обвинение, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост в землището на с. Крумово е причинил смъртта на човек. Това е първо заседание по делото.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Александър Б., обвинен в това, че е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Това е първо заседание по делото.

***
Созопол.
От 08.00 часа на амфитеатър „Аполония" в деня на св. Марина ще бъде отслужена Празнична литургия. Половин час по-късно стартира традиционния плувен маратонот рибарското пристанище, а финалът ще бъде на Централния плаж.

***
Созопол.
От 10.00 часа в местността Света Марина започват народните тържества, които включват водосвет в параклис Света Марина, курбан за здраве и благополучие и фолклорен концерт с Жечка Сланинкова. Успоредно с това в залива на Созопол представители на морските клубове ще направят демонстрация - Яхт клуб, Гребен клуб и джетове.

***
Созопол.
От 16.00 часа на стадион „Арена Созопол" започват традиционните народни борби.

***
Созопол.
От 20.00 часа на амфитеатър „Аполония" ще започне празничен спектакъл, посветен на света Марина.

***
Троян.
От 14.00 часа е стартът на втория ден от колоездачната обиколка Купа „Васил Левски". Финалът е в град Ловеч.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 в Общината ще заседава Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 в Общината ще заседава Постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 в Общината ще заседава Постоянната комисия „Бюджет и финанси".