В пресата днес
Секция: Преглед на печата
11 Август 2017 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В пресата днес

/КРОСС/ Масови нарушения за превоз на пътници правят този сезон собствениците на лодки за разходки по река Камчия. За това съобщава "Труд", като се позовава на данни на "Морска администрация" Варна. Глобите са от 50 до 250 лева, но не респектират нарушителите, защото тези пари се възстановяват само за един ден, поясняват инспекторите.
Бизнесът и властта се обединяват за изграждане на пътя от Бургас до Варна. Те искат колкото се може по-бързо да е готова бъдещата магистрала "Черно море", това е станало ясно на дискусия, организирана от вестника в Созопол.

От Асоциацията на биволовъдите алармират, че много дребни животновъди в Северна България са принудени да намалят стадата си, защото никой не изкупува млякото им, пише "Дума". Има цели стопанства, обявени за продан, а мандрите, които изкупуват биволско мляко, са малко. Хората са притеснени и защото няма да могат да докажат, пред изпълнителната власт, продукцията си, а това е задължително, за да получат обвързано подпомагане.

Над 1 700 лева заплата вече има в сектор "информационни технологии", съобщава вестник "Сега". Подобни са заплатите и в енергетиката и финансите, според националната статистика. Въпреки бурното развитие в туризма и селското стопанство, в тези браншове са освободени 18 хиляди работни места.