Мотористите излизат за “Масовото нощно каране 2017” на 23 септември
Секция: Автомобили
11 Септември 2017 20:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мотористите излизат за “Масовото нощно каране 2017” на 23 септември

/КРОСС/ Мега-събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната - "Масовото нощно каране" ще се проведе за трета поредна година под егидата на Sofia Riders и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия мотоциклетисти. Мероприятието е съгласувано със СДВР и Столична община.

Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението; да се напомни, че двуколесните също са на пътя, че мотористите не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да стигнат от точка А до точка Б и да се приберат живи и здрави у дома.

Чести бяха инцидентите с мотоциклетисти и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотористи са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.

Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия - 36%. 18% от ПТП са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.

Сборен пункт на мотористите за „Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Националния историческия музей (резиденция Бояна). От там в 22.45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. „Околовръстен път" - бул. „България" - бул. "Акад. Иван Гешов" - бул. „Константин Величков" - бул. "Тодор Александров" - пл. „Независимост" - бул. „Цариградско шосе - бул. „Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши пред автоцентър, намиращ се на бул. „Асен Йорданов". Освен мащабното мото-шествие, мотоциклетната нощ предвижда богата програма, включваща стънт-изпълнения на специално изградена и обезопасена сцена от най-добрите състезатели в страната и други изненади, за които също ще се разбере впоследствие.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.