11-годишно момче и семейството му загинаха при падане във вулкан в Италия
Секция: СВЯТ
13 Септември 2017 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
11-годишно момче и семейството му загинаха при падане във вулкан в Италия

/КРОСС/ 11-годишно момче и родителите му загинаха при падане във вулканичен кратер в Италия. Само 7-годишното братче е оцеляло, съобщават от полицията в Неапол, цитирана от CNN.

Инцидентът е станал във вторник, семейството е пропаднало в кратер на Солфатара, известна туристическа атракция, близо до Неапол. От полицията съобщават, че семейството от Торино е било на почивка.

Момчето е навлязло в зона, забранена за туристи.

Солфатара е спящ вулкан, който обаче излъчва серни изпарения. Районът около него е известен с плаващите си пясъци, които го правят изключително нестабилен.

Към момента не е ясно дали момчето е изгубило съзнание от изпаренията, или е било завлечено от пясъците, но в опита си бързо да му се притекат на помощ, родителите също са били „засмукани", коментират от полицията.

Оцеляло е само 7-годишно братче, допълва BBC. То разказало, че родителите се опитвали да успокоят брат му, но той изпаднал в шок заради теглещите го все по-надълбоко пясъци. 

Малкото момче се намира под грижите на социални работници и психолог. На по-късен етап то ще бъде предадено на баба и дядото. 

video:https://www.youtube.com/watch?v=hwChnMlMQHg