Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
12 Октомври 2017 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Хиляди пенсионери не са получили обещания скок на пенсиите, НОИ е залят от жалби , а социалният министър е изненадан- гласи централното заглавие на Сега. В статията се обяснява, че проблемът е създаден от засичането на новите проценти със старо постановление, което ограничава нарастването на някои пенсии. За случая става известно след сигнал на БСП по време на парламентарния контрол. Изданието обяснява, че ако сега не последва компенсация за пенсионерите, те трябва да изчакат до юли 2018, когато е предвидено следващото увеличение.

Изданията публикуват информация със снимки от протеста на журналисти пред Министерския съвет срещу натиска на властта върху свободата на словото. Сега акцентира върху участието на БНР и националните телевизии,всекидневници и сайтове.

Според Монитор по 10 мигранти на ден бягат от България. Центровете за бежанци остават празни, от началото на годината са напуснали повече от 4 хиляди и триста души. Причината е ,че в страната те не откриват реализация и затова избират да продължат към Западна Европа. Все по- малко са и влизащите в страната, допълва изданието. Изчислението е , че само 25 процента от центровете за настаняване са запълнени.

Труд съобщава, че с нова наредба в София ще "Пием кротко по паркове и градинки". Изменението на текста за обществения ред ще влезе в сила от началото на следващата година, но предстои обществено обсъждане, защото проектът предизвиква недоволство.Столичният кмет Йорданка Фандъкова вече обясни, че пиенето на бира в парка няма да е нарушение, ако не води до опасно поведение.

Вестниците предупреждават, че до 600 лева може да достигне цената на застраховката „Гражданска отговорност" за автомобили, управлявани от шофьори с провинения.
Комисията за финансов надзор е готова със своеобразна формула, която да отчита провиненията на шофьора при цената на застраховката.

Разработката на Телеграф е свързана със задълженията на певци и артисти. Според изданието, те дължат над 2 милиона лева. Известните родни звезди имат задължения и наложени запори, твърди вестникът, като публикува данни за имена от сцената и банките, на които са длъжници.