Утре започва реконструкцията на път I-9 Слънчев бряг - Бургас в участъка между Поморие и Ахелой
Секция: Туризъм
12 Октомври 2017 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре започва реконструкцията на път I-9 Слънчев бряг - Бургас в участъка между Поморие и Ахелой

/КРОСС/ Утре - 13 октомври, започва реконструкцията на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг - Бургас. Със средства от републиканския бюджет ще се изгради второ платно в отсечката между Поморие и Ахелой.

На символичната първа копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Церемонията ще се състои в 11.30 ч. при 217-ти километър на път I-9 Слънчев бряг - Бургас /на 2 километра от кръстовището за общинския път за село Каменар в посока Ахелой/.

По-рано същия ден, от 10.00 ч., министър Нанков ще участва в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Форумът се провежда от 12 до 14 октомври в хотел "Сол Несебър Палас 5" в Несебър. Теми на дискусии за участниците в него са управлението, строителството и поддръжката на транспортната инфраструктура, съвременните нормативни документи, регионалните и националните приоритети, устойчивата пътна безопасност и др.