Най-издирваната жена-терорист в света е убита
Секция: СВЯТ
12 Октомври 2017 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-издирваната жена-терорист в света е убита

/КРОСС/ Британската джихадистка Сали Джоунс, най-издирваната жена-терорист в света, известна като „Бялата вдовица", е била убита при нападение с дрон на иракско-сирийската граница, предава БНР. По данни на разузнаването 50-годишната Сали Джоунс активно е участвала в привличане на джихадисти от чужбина.

Повече от три години Сали Джоунс е най-издирваната жена-терорист. Тя замина за Сирия през 2013 година, за да се омъжи за компютърния хакер Джунаид Хюсейн - боец на „Ислямска държава" от Бирмингам. Тогава „Бялата вдовица" взе със себе си невръстния си син Джо Диксън.

Британското правителство е било информирано от ЦРУ за убийството на Сали Джоунс още през юни, но това е било запазено в тайна и от двете страни на Атлантика, тъй като не е била известна съдбата на нейния син, съобщиха днес от Даунинг стрийт.

Таблоидът „Сън" пише днес, че все още не ясно дали и Джо Диксън е бил убит, като цитира източници, че нападението е нямало да бъде осъществено, ако е имало сведения, че синът й е със Сали Джоунс. Съпругът на „Бялата вдовица" Джунаид Хюсейн бе убит също при нападение с дрон през август 2015 година. Твърди се, че след неговата смърт Сали Джоунс е била назначена за командващ на специално женско крило на „Ислямска държава", съставено от бойци от чужбина, с цел планиране и провеждане на нападения в западния свят.