Нова телефонна измама подхлъзна накуп 120 души, живущи в един блок в Свищов
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2017 19:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова телефонна измама подхлъзна накуп 120 души, живущи в един блок в Свищов

/КРОСС/ Нов вид телефонна измама, този път свързана с програмата за саниране, подведе 120 души, живеещи в блок в Свищов, съобщава БНТ.

Ловки измамници подвели домоуправителката, че трябва да събере пари от съседите си, за да не бъде прекъсната процедурата на сградата.

Представилите се като служители на общината поискали 72 лева. По куриер били получени и документи. Според домоуправителя, не е имало повод да се усъмни, че става въпрос за измама - знаели са трите ѝ имена, документите са изглеждали закони, с приложена фактура.

Схемата била разкрита чак, когато съседи от други жилищни блокове, които чакали да бъдат санирани, притеснени започнали да питат служители на община Свищов, защо на тях не им е поискана такава такса.
Разследващите призовават всички домоуправителите в цялата страна да бъдат внимателни, тъй като информацията за програмата е леснодостъпна.

Кметът на Община Свищов Генчо Генчев припомня, че такива указания от управляващите органи не са дадени към момента и към момента е спряна програмата. Той уверява, че веднага е реагирано на подадения сигнал.
Съвсем спокойно човек може да влезе в портала за данните за НПО, да види регистрацията, трите имена на човека, потвърждава той.