Започна най-голямото авиоизложение в света в Дубай
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Ноември 2017 18:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна най-голямото авиоизложение в света в Дубай

/КРОСС/ В Дубай бяха представени повече от 160 летателни апарата. Посетителите можеха да се насладят на изпълнение на сложни маневри от военни летци. Сключиха се и бизнес сделки на стойност милиарди долари.

Високи скорости, самолети за милиарди и пилоти, които не веднъж са преминали звуковата бариера. На авиосалона в Дубай бяха представени последните модели военни разработки в областта на авиацията. Сред тях бяха руският СУ-35, "Юрофайтър Тайфун" с два двигателя, японският "Кавазаки" Ц2 и украинският Ан 70.

Небето над Дубай се превърна и в арена на демонстрации на изключително сложни въздушни фигури от военни пилоти. Шестима летци от Китайските военновъздушни сили правиха свредели, лупинги и се движиха паралелно с няколкостотин километра в час.

Сред пътническите самолети двата американски гиганта "Еърбъс" и "Боинг" показаха най-новите си разработки. Луксозните летателни апарати също предизвикаха внимание.

На изложението се състоя и една от най-големите сделки със самолети. Авиокомпания "Емирейтс" закупи 40 Боинга 787-10 на стойност 15 милиарда долара.