Още една жена обвини Джордж Буш-старши, че я е опипвал
Секция: Шоубизнес
14 Ноември 2017 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още една жена обвини Джордж Буш-старши, че я е опипвал

/КРОСС/ Още една жена обвини бившия президент Джордж Буш в непристойно поведение. Розлин Кориган разказа пред сп. „Тайм", че когато била на 16 години, Буш я сграбчил за задните части. Това станало, докато двамата позирали за снимка на събиране на служители от ЦРУ през 2003 г.
Розлин била на проявата заедно с майка си и баща си, който бил анализатор на разузнавателни данни.

Пред изданието тя разказва, че е била ужасена и много объркана. Розлин споделя, че не е казала нищо на президента тогава, защото по думите ѝ една тийнейджърка не можела да каже пред всички на бивш президент на САЩ, че не трябва да я опипва по този начин.

Розлин Кориган е поредната - вече шеста жена, която обвинява Буш-старши в опипване.

Говорителят на 41-ия президент на САЩ - Джим Макграт, заяви, че Буш съжалява за каквито и да е обидни действия, извършени от него.

Същевременно лидерът на републиканците в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл призова кандидат от неговата партия за място в Сената да се оттегли незабавно от надпреварата заради отправени обвинения, че е опипвал малолетна, предаде Франс прес.

Рей Мур, магистрат от Алабама, е кандидат за място в Сената на изборите на 12 декември. В петък обаче в. „Вашингтон пост" публикува разказ на жена, която твърди, че през 1979 г. Мур, който бил тогава на 32 години, я завел у дома си и я опипал през дрехите. Тогава тя била на 14 години.

Три други жени също разказват, че са излизали на срещи с Мур, преди да навършат 18 години, но не са имали сексуални контакти с него. Магистратът е подкрепян от бившия съветник на Тръмп Стивън Банън и отрича обвиненията.