Ютюб увеличaва сътрудниците си, откриващи екстремистко съдържание догодина
Секция: Технологии
05 Декември 2017 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ютюб увеличaва сътрудниците си, откриващи екстремистко съдържание догодина

/КРОСС/ Компанията Ютюб заяви, че възнамерява да увеличи догодина броя на сътрудниците си, работещи за откриване на екстремистко, свързано с насилие и друго неподходящо съдържание, предава ТАСС.

Ютюб е разработила автоматичен софтуер за откриване на свързани с екстремизъм видеоматериали и сега иска да направи същото с клипове, съдържащи слово на омразата или са неподходящи за деца.

Ъплоудърите, чиито видеоматериали бъдат набелязани от софтуера, може да бъдат лишавани от правото да събират приходи от реклама.

Ютюб обаче е получила оплаквания от ъплоудъри, че софтуерът е предразположен към грешки.

Добавянето на още хора към хилядите сътрудници, отговарящи за преглеждане на съдържанието, ще осигури на компанията повече данни за захранване и евентуално за подобряване на нейния софтуер за машинно самообучение.

Целта е общият брой на хората в компанията Гугъл, проверяващи за съдържание, което може да нарушава нейните политики, да стане над 10 000 през 2018 г.

С тези действия Ютюб, която е собственост на Гугъл, отговаря на отправяните й критики заради екстремистки, свързани с насилие и други неподходящи видеоклипове и коментари.

По-рано тази година Гугъл обяви, че ще засили борбата с разпространение на видеозаписи с екстремистко съдържание в Ютюб.