Еманюел Макрон написал книга за любовта си с Брижит
Секция: КУЛТУРА
14 Януари 2018 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Еманюел Макрон написал книга за любовта си с Брижит

/КРОСС/ Еманюел Макрон написал пикантна книга за любовта си с Брижит Макрон. Това разкритие се съдържа в нова биография на френската първа дама, която ще се появи на пазара през седмицата, предаде Ройтерс.

В книгата, озаглавена „Брижит Макрон: освободената жена", съседка на Еманюел Макрон от родния му град Амиен разказва, че книгата, написана от него съдържала 300 страници. Съседката твърди, че тя е набрала на машина ръкописа.

Говорителка от канцеларията на Макрон отказа да коментира твърдението.

В откъс от биографията на първата дама, появил се в медиите, съседката разказва, че не е запазила копие от книгата, написана от Еманюел Макрон. Тя я описва като пикантна и леко цинична. В нея имената на главните действащи лица били заменени, допълва жената.

Еманюел Макрон се влюбва като тийнейджър в учителката си Брижит от гимназия в Амиен. Там тя преподава френски и ръководи училищната театрална трупа. Еманюел и Брижит се влюбват именно по време на репетиция на една от пиесите, поставени от трупата. Връзката им не е одобрена от родителите на Макрон, тъй като Брижит по онова време е омъжена майка на три деца. Впоследствие тя се развежда и се жени за Макрон през 2007 г.

Макрон в миналото призна, че е написал най-малко две книги, но миналата година пред сп. „Поан" сподели, че не би искал те да се публикуват, защото не е доволен от тях. Той е автор и на книгата „Революция", публикувана по време на предизборната му кампания.

Запитан дали не съжалява, че не се е посветил на писането, Макрон каза, че „животът му все още не е приключил".

Макрон не е единственият политик, който пише. Настоящият премиер на Франция Едуар Филип е съавтор на книгата „В сянката" - политически трилър, пълен и с много страстни сцени.