Предстоящи събития в страната на 13 февруари
Секция: Предстоящи събития
13 Февруари 2018 07:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 13 февруари

/КРОСС/ ***
София.
В НДК ще се състоят неформална среща на министрите на туризма и среща на високо равнище „Туризъм и икономически растеж". От 09.00 часа ще започне неформалната среща на министрите на туризма. От 10.30 ще се състои брифинг. От 11.30 часа официално ще бъде открита срещата на високо равнище „Туризъм и икономически растеж". Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в срещата.

***
София.
От 09.00 часа Х състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай В., Георги Ж., Илиян И. и Юрий В. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа 15 състав на СГС ще гледа делото срещу Роман Л. (обвинен, че е организирал нападението над Алексей П., чл.116 НК)

***
София.
От 09.30 часа ХІІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Антон П. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа ХII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т., Ценка Г. и др. за

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стелиан В., Иван С. и Ганчо Н. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в централата на КТ „Подкрепа" ще се проведе пресконференция на тема:
„Позицията на КТ „Подкрепа" относно систематичния финансов недостиг и заплахите от ликвидация на 40% от българската електроенергетика с всички произтичащи от това негативни последици".

***
София.
От 10.30 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър В., Георги С., Никола Т. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в „Гранд хотел София", ДБГ организира кръгла маса на тема „Бизнес климатът в България - точка на размръзване".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Сдружението на общинските болници в България ще дадат пресконференция на тема „Общинските болници - между живота и смъртта".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, организаторите на международния проект „Световно образование" ще представят актуални данни за обучението на българи в чужбина и нови условия за прием.

***
София.
От 13.30 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М, Пламен Т., Мариян М. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, народният представител от „БСП за България" Румен Георгиев и общинският съветник Николай Николов ще имат приемна за граждани.

***
София.
От 16.30 часа в „Центъра на пациента" в УСБАЛО ще се състои лекция на тема „Рехабилитация при онкологични заболявания: необходимост и нейната реализация в практиката".

***
София.
От 17.30 часа Националния етнографски музей - София и „Сдружение на задругата на майсторите на народни художествени занаяти - София" канят жителите и гостите на столицата на откриването на изложба-базар „Мартеници".

***
София.
От 17.45 часа в зала „Средец" на хотел „Шератон" ще бъде представен проект за въвеждане на дисциплина „Лични финанси" в неикономически висши учебни заведения в България, както и на учебник по лични финанси за студенти.

***
София.
От 18.00 часа в Унгарския културен институт ще бъде открита обща изложба на представители на три жанра на изкуството - графика, фотография и живопис - Дежьо Санто, Бела Бернолак и Антал Йозефка. Изложбата е под надслов "Малкият принц" и ще бъде открита от директора на Унгарския културен институт г-жа Дьорди Димитров.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в класна стая „Конфуций", студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски" ще отбележат Китайската нова година.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Пейо Яворов" ще бъде представен спектакълът „Пътят към Афродита".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Славчо Славов ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция относно предстоящата изложба на Самарското знаме във Велико Търново.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде открита Изложба, посветена на Трифон Зарезан.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе", СУ „П. Р. Славейков" ще се състои литературно утро с драматизация „Историята на Пинокио 135 години по-късно".

***
Добрич.
От 14.00 и от 14.50 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състоят образователни концерти на Българския камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
В 13.00 часа в зала „Европа" в Областната администрация ще се проведе среща, свързана с проблемите на ВиК.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център - Д0брич ще се състои парти с игри и караоке по случай Деня на влюбените.

***
Карлово.
От 11.00 часа в зала „Васил Караиванов" в Карлово ще се бъде представена изложба „Той крачи още по земята...".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 5 зала на Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу Исмет Ю., Рамадан Ю. и Божидар С., обвинени в нанасянето на причиняване на тежка телесна повреда на Н. С и отнемане на чужди движими вещи в големи размери.

***
Пловдив.
В 10.30 часа ще се проведе пресконференция, на която ще се обсъждат проекти, свързани с пътната инфраструктура на Пловдив и областта.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на пл. „Съединение" №3 заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще открие нов офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 1 на Пловдивския Апелативен съд ще се гледа дело, образувано по протест на Окръжна прокуратура и жалби на подсъдимите Костадин И. и Иван С. срещу присъда, с която Окръжен съд - Пловдив призна подсъдимия Иван С. за виновен в това, че на 6.12.2014 г. при управление на моторно превозно средство е причинил смърт по непредпазливост.

***
Русе.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Русе ще се състои пресконференция по повод Деня на народната носия, който ще се проведе на 16 февруари.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Княз Александър I" ще се състои „виртуална" феминистична разходка.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова" от класа на Надя Тончева.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в залата на Младежки дом, клубовете „Дебати" към Центъра за подкрепа за личностно развитие организират среща озаглавена „Да попеем и поговорим за любов".

***
Търговище.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей - Търговище ще бъде представена изложбата „Мисионис - 2017".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „Хасково" ще организира информационна среща с граждани във връзка с изпълнението на програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, финансирана по ОП „Региони в растеж".

***
Шумен.
От 12.00 часа на площад „Кристал" Български Спортен тотализатор организира събитие, по случай връчването на луксозен автомобил Форд Мондео, спечелен от игрите на СПОРТ ТОТО.

***
Шумен.
От 13.30 ч. в Актова зала на СУ „Йоан Екзарх Български" РЗИ- Шумен ще награди призьорите в конкурса за изготвяне на мото за целогодишната информационна кампания за бора с ХИВ/СПИН през 2018 г.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на ПК „Правна и опазване на обществения ред", за разглеждане на текущи докладни записки.

***
Ямбол.
От 13.00 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои пресконференция във връзка с обновяването на централните паркови площи в града. От 14.00 часа в зоната откъм ул. „Търговска" ще бъде дадено начало на строително-ремонтните работи със символична „първа копка".