Корнелия Нинова: В Брегово сме, за да помогнем на хората. Да знаят, че не са изоставени
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Март 2018 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: В Брегово сме, за да помогнем на хората. Да знаят, че не са изоставени

/КРОСС/ Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка

„Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път.

Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Брегово, на дигата на р. Тимок.

Тя припомни, че преди три години левицата е предлагала единен държавен орган да поеме управлението и контрола. „Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението. Както в енергийната система, така и тук, ролята на държавата е ключова.

Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка", категорична бе Нинова. Тя обясни, че последното такова е решението за частната охранителна дейност. „Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят - пак не чуха. Но най-силният аргумент е животът тук по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е.

И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана е тежка абдикация на държавата от основните й функции. Ето затова не изпълниха предизборното си обещание във всяко село да има полицай - за да си плащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея", каза също лидерът на опозицията.

Заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова в Брегово бяха и народни представители от левицата, членове на ИБ на партията, областният председател на БСП.