Макаров пред "КРОСС": Путин идва в България след визитата на Румен Радев
Секция: Интервюта
09 Май 2018 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макаров пред "КРОСС": Путин идва в България след визитата на Румен Радев

/КРОСС/ След похода на "Безсмъртния полк" по случай 9 май в София и след като призова: "Не забравяйте шествието на фашизма из Европа, вероломното нападение на хитлеристка Германия над СССР. Нямало е и няма да има сила, която да победи СССР.", посланикът на Руската Федерация в България Негово Превъзходителство Анатолий А. Макаров отговори на един много задаван напоследък въпрос, този път зададен от репортер на агенция "КРОСС", а именно: "Кога да очакваме президента на Руската федерация Владимир Путин на посещение в България?"

Ето и какво отговори той: ''Въпросът Ви е разбираем, защото президентът на Русия е бил тук за последно през 2008-ма година. Трябва да действаме стъпка по стъпка. Нека първо президентът на България Румен Радев посети Русия на 21-23 май, както знаете. За мен това е много добър знак за по-нататъшно развитие на нашите отношения. Разбира се, подобни контакти на високо ниво имат положителен ефект за развитие на цялото ни сътрудничество'", допълни посланикът.

"Не ми се иска да предзказвам, но според мен точно този въпрос ще бъде поставен по време на визитата на Румен Радев и веднага след това ще говорим за визитата на нашия президент в България.", каза още посланик Макаров.

video: https://www.youtube.com/watch?v=s7b7Fp7mKYs