Хора с увреждания и приятелите им с големи сърца ще тичат заедно в Run2Gether
Секция: СПОРТ
14 Май 2018 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хора с увреждания и приятелите им с големи сърца ще тичат заедно в Run2Gether

/КРОСС/ Всеки може да се включи в един от най-успешните мини-маратони с кауза в света на 19 май край Sofia Ring Mall.

На 19 май в София ще се проведе един от най-успешните мини-маратони с кауза в света - Run2Gether. Така столицата ни става част от международната инициатива в подкрепа на хората с увреждания, провеждаща се и в Ню Йорк, Амстердам и Банкок. Благотворителният маратон ще се състои под патронажа на президента на България Румен Радев и кмета на София Йорданка Фандъкова. В него, редом с хората с различни възможности, участие ще вземат и много спортни, музикални и актьорски звезди, уважавани обществени фигури, големи компании и граждани с големи сърца.

На 19 май от 09:30 ч. на Околовръстен път No 214 до Sofia Ring Mall ще стартира благотворителният маратон по двойки Run2Gether. На него до всеки участник с голямо сърце ще застане човек с различни възможности и двамата ще бягат към една обща цел, а именно - да надскочат себе си и да пресекат финала заедно.
Маратонът има две цели: да популяризира спорта за всички и да даде гласност на нуждата от равно включване, равен достъп и промяна на нагласите към хората с увреждания.

Средствата от дарените билети, заедно с даренията от Отговорния бизнес, ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда.
Благотворителното бягане е по двойки, но всеки е свободен да се справя и поотделно, стига всички да са заедно в предизвикателството. Идеята е да се създаде едно вълнуващо преживяване, както и да се поставят основите на много нови приятелства. За тази цел всяка двойка, успешно преминала финала, ще получи половин медал от едно цяло, символизиращ тази необикновена връзка.

Един от всички регистрирани участници ще спечели два двупосочни билета до Тайланд, Банкок, за участие в Run2Gether Тайланд, осигурени от генералния спонсор на събитието.

Организатор на Run2gether България е JAMBA. Благотворителният маратон се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Албена Атанасова. Грандиозното събитие се осъществява с подкрепата на „София 2018 - Европейска столица на спорта" и Sofia Ring Mall.

Инициативата има своите посланици в лицето на Мария Илиева, Йоанна Драгнева, Орлин Павлов, Мария Гроздева, Михаил Христов, Мануела Малеева, Ружди Ружди, Краси Георгиев, Лазар Радков, Биляна Йотовска, Ивайло Захариев, Николай Ваклинов, д-р Калин Василев, Луиза Григорова, Асен Блатечки, Кирил Славов, Надя Младенова, Таня Иванова и др.

Специално за събитието от Тайланд пристига основателят на Run2Gether Чачай Афибанпоонпон. Той ще бъде придружен от участник с различни възможности, който е бил част от Run2Gether Банкок.

След маратона организаторите са подготвили и развлекателна програма за всички присъстващи - концерт с популярни лица от българската музикална сцена, приятелски мач на националния баскетболен отбор и на националния баскетболен отбор в колички, както и достъпно и адаптирано голф игрище.